Eindelijk vertrokken - Op weg naar Warschau
Door: Piet van der Laan
Blijf op de hoogte en volg Piet
18 September 2014 | Polen, Warschau
Weken van voorbereiding liggen achter mij. Dat klinkt alsof het heel druk geweest is met de voorbereiding maar het zijn gewoon voorbereidingen geweest inzake praktische dingen. Hoeveel zakjes soep, hoeveel zakjes thee, hoeveel koffie, iets om mee te eten, iets om uit te eten, iets om uit te drinken.
Geheugen voor de camera en zo al meer veel dingen die ik met de kwaliteit van mijn grijze hersencellen alweer vergeten ben.
Andere zaken zoals de visumaanvragen was eigenlijk alleen het invullen van een aanvraag en gewoon geduldig thuis wachten op het paspoort.
0De treinreizen werden ook voor mij geboekt en vorige week kreeg ik netjes een pak papier thuisbezorgd met de treintickets.
Tussendoor heb ik ook nog gewerkt n gewoon genoten van de weekenden. Weekenden met lezen over veel dingen die betrekking hebben op deze reis.
En uiteindelijk is het 17 september geworden. Op tijd op, naar kapper en nog even snel een paar laatste dingetjes kopen. Naar huis, de laatste dingen inpakken en dan is het wachten tot het tijd is om te vertrekken.
Er is thuis 1 achterblijver. Dibbes de rode kater. Hij zal de komende 60 dagen verzorgd worden door mijn buren. En ik ben hun heel erg dankbaar dat ze dat willen doen. Tenslotte is het niet niks om bijna 9 weken het huisdier van iemand anders te verzorgen.
Half 4 in de middag. De bus naar Amst erdam. Op het CS van Amsterdam een uitsmijter eten. Wat te drinken kopen voor onderweg en dan nog een paar foto's maken op het station.
Precies 19.01 uur vertrekt de trein. Weinig mensen in de trein. En ik begin de reis met een coupé voor mij alleen. Even door de treinlopen. Wanneer ik een praatje maak met een meisje blijkt ook zij met de Transsiberie te reizen. In Warschau zal Mieke echter meteen doorreizen naar Moskou.
Heel leuk was dat op het station van Arnhem mijn nichtje Mireille er was om mij even uit te zwaaien.
Verder heel erg veel reacties van mensen op Facebook die mij een heel goede reis toewensten.
Dadelijk kijken hoe de bedden uitgeklapt moeten worden en dan een nacht slapen in de trein.
Weinig avontuur nog, weinig spectaculairs en weinig aparte blevenissen. Die zullen ongetwijfeld gaan komen.
De reis is begonnen!
18 September 2014 - 20:30
Han En Map:
Hallo Piet,
Vanaf de camping in Nederland wensen we je een hele fijne reis toe. tot over 59 dagen.
Han en Map -
18 September 2014 - 20:30
Sonja:
Hoi piet leuk te lezen hoe de reis begint ga het zeker volgen.ik wens je veel plezier en hoop voor je dat alles gaat zoals gepland.
Grtjs van bert en sonja -
18 September 2014 - 20:46
Dimitry:
Spannende reis deze keer, allemachtig!
Altijd leuk om je verhalen te lezen.
Goede en veilige reis gewenst. -
18 September 2014 - 21:28
Veronica:
Fijn dat je nu eindelijk op stap bent. Leu k je eerste verhaal te lezen. Ik kijk uit naar het volgende. Groet, Veronica -
18 September 2014 - 21:49
Roelie:
Hoi Piet,
De reis is begonnen!! Veel plezier en geniet ervan!.
Lijkt me leuk je te volgen en je verhalen te lezen.
Groetjes...
18 September 2014 - 23:37
Henk Wals:
Goede reis, zal je pogen te volgen en ben benieuwd naar de verslagen. Wij zijn alweer 5 maanden terug uit Peru en Bolivia. Tijd om ons weer eens te orienteren voor een volgende reis. Mijn baas laat me alleen geen 60 dagen over de aarbol zwerven. Max 4 weken. Nogmaalfs goede reis en veel plezier. -
19 September 2014 - 07:06
Ties Molenhuis:
Een hele goede reis gewenst. We zijn weer zeer benieuwd naar al je avonturen in je reisverslagen. Geniet ervan, heel veel plezier. -
19 September 2014 - 09:54
Andre Bechan:
Hoi Piet,
OP de eerste plaats veel succes met je bijzondere reis die je maakt. ik zal je volgen om te lezen wat je allemaal beleefd en meemaakt. Groet je Nepalese (Kalapatar) reisgenoot André. -
19 September 2014 - 13:36
Jeannet Wibbens:
Leuk om je reis zo mee te maken! 60 dagen, heel veel plezier en geniet ervan! -
19 September 2014 - 18:11
Roelof:
gelukkig genoeg eten en drinken bij je voor in de trein.
we houden je in de gaten :-) -
21 September 2014 - 09:29
Triumph67:
Heej Pluut!
Ik wens je een hele fijne reis!!
Je bent al een paar dagen onderweg en ik moet nog even "bijlezen"...
Vergeet niet te genieten!!!
tot over een dag of 54!
Truimph67